Cơ chế một phần trăm

Có nhiều cái được trong cơ chế này, nhưng khoảng thời gian một phần trăm quý hóa đó tạo không gian giao lưu linh hoạt, cùng nhau chia sẻ trong sự kết đoàn giữa các thành viên gia đình là điều dễ thấy. Vừa đến Đà Nẵng hôm trước, hôm sau thông tin Thiếu tướng An Thuyên, người nhạc sỹ tài ba với các ca khúc đậm chất dân ca, người nhạc sỹ của công chúng đột ngột ra đi. Quyết định chọn địa điểm 292 Phan Chu Trinh, một không gian âm nhạc có nhiều tác phẩm nghệ thuật từ chất liệu gỗ của nhà hàng được Kế toán trưởng Lê Quang Dũng lựa chọn cho buổi tối tưởng nhớ nhạc sỹ mang hàm tướng tài ba của quân đội và dân tộc.

CƠ CHẾ 1 PHẦN TRĂM

 

Dịch vụ Đà Nẵng, Hội An- chi tiết nhỏ ấn tượng lớn

Nhận được lời mời nghỉ cuối tuần hè 2015 của gia đình Kế toán TKV (cách gọi của Phạm Xuân Phong – Chủ tịch Công đoàn Ban Kế toán Tập đoàn Công nghiệp Than- Khoáng sản Việt Nam nói về các gia đình có thành viên đang công tác tại Ban Kế toán) bà xã bảo: “ông” đăng ký thêm suất cho “Tôm” (cách gọi thân mật của cháu ngoại bốn tuổi rưỡi - Nhật Minh) đi với. Từ khi biết được đi Đà Nẵng sáng nào ngủ dậy “Tôm” cũng hỏi: Hôm nay thứ mấy rồi hở mẹ? nay mới là thứ ba con ạ, chuẩn bị đi học nhé! Nhưng mà con thích thứ 5 cơ! Sự hức háo của “Tôm” thể hiện sự tiến bộ trông thấy khi bật dậy khá nhanh trong buổi sáng thứ năm dù sớm hơn thường lệ.

Dự báo thời tiết cho hay những ngày hè đầu tháng 7 nhiệt độ Đà Nẵng chỉ kém 1-2 độ C so với cái nóng 39- 40 độ C ở Hà Nội, nhưng danh thắng quen thuộc Đà Nẵng, Hội An (Quảng Nam) vẫn là điểm đến, dù đây là lần “quá tam” gia đình Kế toán TKV chọn mảnh đất này trong thập niên gần đây. Sau 1 giờ bay của hãng hàng không Việt Nam mà thời gian trễ có đến nửa giờ, về đến nhà hàng dùng cơm trưa đồng hồ chỉ qua con số 13. Cái mệt ngày đầu di chuyển cộng thời gian đợi khá lâu khâu “check in” khách sạn, cảm giác sự  xuống cấp dịch vụ lởn vởn xuất hiện chuyến trở lại Đà Nẵng. Ấn tượng đó được trút bỏ khi đón nhận sự cầu thị từ vị Quản lý khách sạn, mong khách chia sẻ để khách sạn được “ tự phạt” về sự cố không muốn xảy ra. Giá trị “voucher” (cốc cà phê, giải khát miễn phí thời hạn 24 giờ cho mỗi người) không lớn và thực tế không nhiều người sử dụng nhưng cách ứng xử “trầu đẹp bởi tay bưng” ấy mang lại cái nhìn tích cực của du khách về thành phố Đà Nẵng đáng sống. “Hài lòng khách hàng” rất nhiều ngành làm dịch vụ ở nước ta chăng trưng mỹ miều, nhưng thật tiếc ở bối cảnh cụ thể, hành vi ứng xử văn hóa như vị Quản lý nọ tại thành phố Đà Nẵng trở nên “hàng” hiếm. Cùng khách sạn này, quầy chơi dành cho con trẻ giống như  khách sạn khác, nhưng điểm khác biệt cô “bảo mẫu” luôn thường trực hướng dẫn chơi cùng bé. Chứng kiến hình ảnh các bé tíu tít với cô “bảo mẫu” để các mẹ hàn huyên cùng nhau mới thấy, để có những giây phút thư giãn ít ỏi cho du khách cũng chẳng phải gì to tát, nhưng từ biết đến có được những ứng xử tưởng nhỏ là chặng đường dài không phải nơi nào có được.

Đà Nẵng, Hội An (Quảng Nam) vốn địa danh cùng một tỉnh sau ngày thống nhất đất nước, giờ đã hai địa phương khác nhau, văn hóa ứng xử dễ mến của con người xứ Quảng đều mang dấu ấn chung của những người họ Nguyễn tài năng và đầy kính trọng: ông Nguyễn Bá Thanh và Nguyễn Sự. Điều thú vị dẫu mức sống những người dân ở đây chưa cao, nhưng bằng sự chân chất vốn có cùng sự chuyên nghiệp, tinh tế, 2 địa phương này có sự tương đồng đến từng chi tiết. Những chiếc xe đạp miễn phí tại khách sạn Hoàng Gia (Hội An) là một dịch vụ thích thú của các du khách trong ngoài nước để khám phá thành phố nhỏ xinh ẩn chứa cả “kho duyên thầm”. Nhìn đôi vợ chồng trẻ và các cháu nhỏ vui vẻ trên chiếc xe đạp, chợt nhớ lại hơn 30 năm về trước cái khuôn mặt “heo héo” của mình. Không “héo” sao được khi khoảng cách quãng đường ấy là 70 km (Mạo Khê - Hạ Long) cả nhà (bà xã, con gái) phải “khứ hồi” trong ngày mà tôi đóng vai “bác tài”. Thời đó, có được chiếc vé ô tô “hành khách”  trong các dịp lễ, tết là thứ xa xỉ lắm, cảm xúc buồn vui một thời ùa về  trong đêm Hội An với ký ức ‘thương lắm, xe đạp ơi”.

Kỳ nghỉ này, gia đình Kế toán TKV có cơ hội về thăm, thưởng ngoạn ẩm thực tại làng Trà Quế, một làng quê cách mạng những năm xưa, nằm cách phố cổ Hội An chừng 3 km về phía Đông Bắc. Đây là làng có tuổi nghề trồng rau trên 300 năm nhưng vẫn duy trì  bón rau bằng các loại rong lấy từ dưới sông Đế Võng và đầm Trà Quế. Với hơn 20 loại rau trồng bón hữu cơ theo phương pháp truyền thống, cùng chất đất mỡ mầu, rau của dân làng Trà Quế có hương thơm đặc trưng để mang lại những món ăn có vị riêng biệt. Một con tôm đầm to chừng đầu đũa bóc vỏ, hấp đỏ ôm với miếng thị heo ba chỉ  được cuộn nhành húng Trà Quế sắc tươi xanh, trông thật “bắt mắt” và rất vừa miếng tạo thành phẩm “tam hữu”- cách gọi của dân địa phương dành cho món ăn này. Những nguyên liệu dân dã ấy cả nước nhiều nơi có, chẳng gì quý hiếm, nhưng sự tiên phong “tam hữu” để có hương vị “tam hợp” rồi thưởng thức ngay chính chân quê sản vật mới là điều độc đáo và thi vị. Vì thế chăng món “tam hữu” với nước chấm ngọt sệt, đượm vị cay thơm của ớt xanh xứ Quảng cùng làn gió “tươi” đưa về từ sông Đế Võng khiến “cánh đàn ông” chúng tôi “đu” hết cơ số chai (lượng rượu ngâm Ba Kích đóng chai Lavie) mang theo. Thật có lý khi dân Trà Quế tự hào về “tam hữu”- món ăn “độc nhất vô nhị” làm nên thương hiệu nổi tiếng của vùng đất chốn quê này.

Cơ chế 1 phần trăm

1 phần trăm là tỷ lệ tương đối về số ngày nghỉ cuối tuần dịp hè chia cho số ngày dương lịch của năm. Ngoài 2 ngày nghỉ cuối tuần theo quy định, mỗi năm Cơ quan  TKV “thưởng” thêm cho người lao động 2 ngày làm việc để có con số xấp xỉ 1% ngày nghỉ cuối tuần trong năm. Kinh phí được TKV định mức theo người, còn phương thức, địa điểm, thời gian “giao” cho các ban toàn quyền quyết định. Thế nên “cả nhà mình đi đâu thế” luôn là sự lựa chọn của các ban,  kinh phí thường góp thêm theo số người tham dự. Cơ chế này được vận hành lâu năm đã trở thành nét văn hóa riêng  của Cơ quan Tập đoàn TKV.

Có nhiều cái được trong cơ chế này, nhưng khoảng thời gian một phần trăm quý hóa đó tạo không gian giao lưu linh hoạt, cùng nhau chia sẻ trong sự kết đoàn giữa các thành viên gia đình là điều dễ thấy. Vừa đến Đà Nẵng hôm trước, hôm sau thông tin Thiếu tướng An Thuyên, người nhạc sỹ tài ba với các ca khúc đậm chất dân ca, người nhạc sỹ của công chúng đột ngột ra đi. Quyết định chọn địa điểm 292 Phan Chu Trinh, một không gian âm nhạc có nhiều tác phẩm nghệ thuật từ chất liệu gỗ của nhà hàng được Kế toán trưởng Lê Quang Dũng lựa chọn cho buổi tối tưởng nhớ nhạc sỹ mang hàm tướng tài ba của quân đội và dân tộc. Phó ban Lê Văn Công tất tả liệt kê tên ca khúc cho ban nhạc. Tôi bảo: đưa “Neo đậu bến quê” vào cuối chương trình nhé. Buổi tối Đà Nẵng lắng đọng dành cho “Người về neo đậu bến quê” sự tiếc thương của một nhân cách, một nhạc sỹ tài năng mang hàm tướng đã “neo đậu” trong một ngày tháng năm âm lịch - tháng có nhiều nốt trầm của nền âm nhạc nước nhà. Trước hôm đi Đà Nẵng, nhà báo Cao Thâm gọi điện chia sẻ cùng tôi, nhiệm vụ Phó tổng biên tập ông mới đảm nhận ở báo Doanh nghiệp Việt Nam chiếm nhiều thời gian quá và đang hoàn thiện thủ tục bàn giao trang “Tác phẩm mới” cho Hiệp hội phát triển Văn hóa doanh nghiệp Việt Nam do nhạc sỹ An Thuyên làm Chủ tịch. Chưa đầy hai ngày sau! vậy mà …

Các điểm tham quan phủ kín thời gian ban ngày theo chương trình, buổi tối là quỹ thời gian vàng hiếm hoi dành cho tổ chức sự kiện. Kỳ nghỉ tháng bẩy này, gia đình kế toán TKV tổ chức mừng sinh nhật cho Phó ban Đặng Thị Hương và chuyên viên Phạm Thị Anh Thơ tại nhà hàng nhỏ thuộc thành phố cửa Hội. Những ly rượu từ “cánh mày râu”, những ca khúc được thể hiện giọng đơn, song ca đến từ các gia đình liên tục “nổ” để “thay lời muốn nói” tới độ người nhận “hưng phấn đáp lễ” với những giai điệu đầy xúc cảm, góp thêm sắc mầu lung linh đêm cuối tuần của Hội An thơ mộng.

Chương trình bốn ngày ba đêm của cơ chế một phần trăm trôi khá nhanh, quãng đường 30 km từ Hội An về sân bay Đà Nẵng là quá ngắn cho những tâm tư trước lúc chia tay của thành viên gia đình Kế toán TKV. Chiếc “Mic” trên ô tô không được phút ngơi nghỉ, sau tâm tư của cựu Kế toán trưởng Nguyễn Xuân Thùy; Lê Quang Dũng Kế toán trưởng đương nhiệm bày tỏ lời cảm ơn tới các thành viên gia đình và hứa phát huy thông điệp trung thực, đoàn kết mà cựu Kế toán trưởng đã tâm đắc trong thời gian công tác. Tôi dùng giai điệu “tạm biệt nhé những ngày hè nắng đỏ” của ca khúc “Hà Nội sang thu” (nhạc sỹ Quang Hiển phổ) để bày tỏ cảm xúc của mình. Bà xã chẳng chịu “kém miếng” khi “nổ” tới 3 bài thơ viết về chủ đề tình yêu và gia đình; Mai Hoa (vợ  Xuân Phong) “dâu” của ban Kế toán đằm thắm trữ tình với ca khúc “Chút thơ tình người lính biển”  như lời chia tay ngọt ngào với Đà Nẵng để mãi “biển một bên và em một bên”; Quốc Hưng (chồng Hồng Thúy) “rể” của ban Kế toán “chốt” hạ bài “Cho con” của cố nhạc sỹ Phạm Trọng Cầu với giọng trầm ấm lắng đọng qua giai điệu “ba mẹ là lá chắn/ che chở suốt đời con” như thay lời cảm ơn mà cơ chế một phần trăm dành cho các con trẻ. Làn gió một phần trăm (1%) nhỏ bé, ít ỏi của mùa hè đã xong nhiệm vụ thắp lửa, cho sự bùng sáng nhiều phần trăm (%) của lời hẹn gặp lại./.

 

Bình luận

 1. sfeaxsfrf
  FystNMtylJKkGIGft

  iARr6p <a href="http://pburvdyodgxe.com/">pburvdyodgxe</a>, [url=http://ksqqkgihzyys.com/]ksqqkgihzyys[/url], [link=http://cuzxfhezcpmi.com/]cuzxfhezcpmi[/link], http://hvwdsrxwilte.com/

 2. cimrmezoibl
  cjMipcgKqffWYpim

  d5fQBI <a href="http://bkyoxojmdmai.com/">bkyoxojmdmai</a>, [url=http://alwuyqrlcoup.com/]alwuyqrlcoup[/url], [link=http://eofsezemsmik.com/]eofsezemsmik[/link], http://aamjkzzphqea.com/

 3. Arnold
  wSLKoWxVEYXp

  Who's calling? http://xnxxrating.online fuq When Melcher finally turned Manson down, he was at risk of losing major face with the Family. He very much needed to move them to an even more isolated location, Death Valley. But there was no money. In the violent scramble for funds, Manson swindled, then murdered a drug dealer. When a Family associate was arrested in another extortion attempt gone lethally wrong, Manson had every reason to fear the cops would close in on him.

 4. Jane
  DAVTrlBJRA

  Do you like it here? http://porntubereview.online thisav The maker of Global Hawk unmanned spy planes and defenseelectronics also boosted its operating margin and raised itsoutlook for full-year profitability, but acknowledged thatuncertainty about the U.S. budget was slowing orders.

 5. Rupert
  YfdjeoaKHOkoRq

  Gloomy tales http://xvideosrating.online wifelovers On the morning of July 20, a Sunday, Martoma supposedlyreached out to Cohen. "It's important," he said, according tothe SEC, and the two supposedly spoke for nearly 20 minutes. Itseemed Martoma had had an abrupt change of heart about Elan.

 6. Gonzalo
  CoVBPHxNlL

  Where are you from? http://tubearchive.online iwank “Wellington took me over to the wall, and on the wall was a little plaque, and it had an inscription on it,” Parcells said. “That inscription was attributed to the first black player ever inducted into this Hall of Fame. His name was Emlen Tunnell. And that inscription said, ‘Losers assemble in little groups and complain about the coaches and players in other little groups. But winners assemble as a team.’ ”

 7. Jose
  cwCkQRohbALsr

  I'm not working at the moment http://tubearchive.online txxx The sentence is the latest setback for Chan, who was ordered in March to pay HK$340 million ($43.8 million) in tax arrears, and has been hit by the long, costly legal battle for Wang's estate that he lost in 2011.

 8. xuzwfh
  iGFQPzwPxjCcMfU

  rJ6yRY <a href="http://ehnrmtpreerm.com/">ehnrmtpreerm</a>, [url=http://xqlivrlkqvsd.com/]xqlivrlkqvsd[/url], [link=http://aoqoiwvgwzpy.com/]aoqoiwvgwzpy[/link], http://qkabwyrlcjsf.com/

 9. johnanz
  hVBLDdyTGqpKE

  https://beeg.x.fc2.com/sitemap1.html https://beeg.x.fc2.com/sitemap2.html https://xnxxx.web.fc2.com/sitemap1.html https://xnxxx.web.fc2.com/sitemap2.html https://xvideoss.web.fc2.com/sitemap1.html https://xvideoss.web.fc2.com/sitemap2.html

 10. Samual
  hwUHfvrLjYNyZ

  An envelope http://porntuberating.online/iwank.html nudevista Aiken, then 30 years old, was in his second month of physical and psychological reconstruction at Fort Bliss in El Paso, Texas, after two tours of combat duty had left him shattered. His war-related afflictions included traumatic brain injury, severe post-traumatic stress disorder (PTSD), abnormal eye movements due to nerve damage, chronic pain, and a hip injury.

 11. Keven
  CjBBkhyras

  We're at university together http://porntuberating.online/ghettotube.html 4tube “My guess is that he filed the lawsuit to get it out there about Biogenesis getting paid, for what they think is the PR value,” Tom Harvey said Saturday. “The real problem for (Rodriguez) is if he has to testify. Because if he testified previously in a grand jury (for patron saint of HGH Anthony Galea, his former medical mentor) that he took PEDs and now starts to perjure himself, he could face criminal prosecution and civil actions. Then this really could be Lance Armstrong II.”

 12. Bradley
  eBxxSUtNlsF

  Looking for work http://porntuberating.online/keandra.html pof By the 1950s, the autopsy was at its zenith, withpathologists performing post-mortems on more than 60 percent ofthose who died in the United States and Europe - helping uncovermore than 80 major, and perhaps thousands of minor, medical conditions.

 13. Angelo
  cOIKIWOiQFAIzSuGozx

  Could I have , please? http://porntuberating.online/youporn.html fatmomtube The United States faces a deadline of Oct. 17 to raise its$16.7 trillion debt limit or risk an unprecedented debt default. The two issues of emergency funding for thegovernment to operate and increase the U.S. borrowing authoritystarted out separately in the House but have been merged by thepressure of time.

 14. Brendan
  EjzJForPdWBL

  Have you read any good books lately? http://porntuberating.online/hqporner.html pornmd Bullard, however, expressed frustration that investors' attention has focused on the September and December policy meetings, because they will be followed by press conferences with the Fed chairman. He said that a press conference should be held after every meeting, to make them equal in the eyes of markets betting on when policymakers will take action.

 15. johnansog
  gZhGAqAEhJhlGMT

  https://xnxxx.web.fc2.com/ xnxx

 16. Austin
  OyqVDqPUCigVVokHtzR

  What line of work are you in? https://beeg.x.fc2.com/egotastic.html egotastic Arriving October 17, the Kobo Arc 7 ($149.99) , Kobo Arc 7HD ($199.99 -$249.99) & Kobo Arc 10HD ($399.99) tablets leverage the beautifully designed Reading Life platform that makes collecting, curating, and discovering content easier for readers.

 17. Wally
  WHAurEkPxXukMDjnTHO

  Can I take your number? https://beeg.x.fc2.com/iwank.html freeones Even though the little Prince is a sensitive Cancer, his birth time on July 22 was only 30 minutes away from the sun's entrance into Leo, the sign of royalty. That puts him right on the cusp — making him a natural leader.

 18. Robin
  GrfqTJpKssKafRmkEk

  I work for a publishers https://beeg.x.fc2.com/dinotube.html xtube "As we mark this important step, we must never forget thatthe catalog of horrors in Syria continues with bombs and tanks,grenades and guns," he said. "A red light for one form ofweapons does not mean a green light for others."

 19. Rikky
  aCpSGCPtdHMZFFbDP

  Could I borrow your phone, please? https://beeg.x.fc2.com/tnaflix.html xnxx The two U.S. hedge funds, whose own refinancing proposalswere rebuffed by Billabong, had asked the Takeovers Panel tointervene in the deal with Altamont Capital Partners becausesome elements, including a hefty break fee, were"anti-competitive and coercive".

 20. Carson
  pvEsjqtVWwm

  What sort of music do you listen to? https://beeg.x.fc2.com/beeg.html toroporno - Retire when you can afford to, says Sheryl Garrett, a Shawnee Mission, Kansas, financial adviser. When is that? She tells clients to do this math: Add 1/25th of your savings to the amount of Social Security and pension benefits you expect to get in the first year or retirement. Is the total enough to support a comfortable lifestyle? Then you're good to go. "If you can afford to retire, then you shouldn't care about what the interest rates are at that moment," she says.

 21. Jeramy
  TgfzAQdmlXPFv

  A packet of envelopes https://beeg.x.fc2.com/tiava.html beeg Hagel told reporters that while the Pentagon is underpressure to reduce projected spending by nearly a trilliondollars over the next decade, the U.S. military had no plan toreduce the size of U.S. forces in Korea.

 22. Benjamin
  BOoxZAxzkssHjj

  Go travelling https://beeg.x.fc2.com/wifelovers.html thumbzilla "If hospitals performing very few surgeries do not have the volume required to create highly reliable care systems despite their best quality-improvement efforts, perhaps they should not be performing them," Goldmann said. "This is a provocative suggestion and deserves careful consideration before being implemented."

 23. Marion
  lxCKVnjCGduhlvB

  What qualifications have you got? https://beeg.x.fc2.com/xtube.html pornhub SAN FRANCISCO - Entrepreneur Nicole O'Rourke has a novel idea for raising cash that would have been illegal until this week: smacking a "fund me" sticker on every bottle or can of hair products from her start-up business, Rock Your Hair.

 24. Robbie
  LHPKnRkiDlTuAv

  Could you tell me my balance, please? https://beeg.x.fc2.com/yuvutu.html keandra A strong financial sector underpinned the market. WestpacBanking Corp was the highlight of the morning session,climbing 2.3 percent after acquiring Lloyds Banking Group's Australian businesses for A$1.45 billion.

 25. Gordon
  IXtmqhCrYCZYzfuHBO

  A book of First Class stamps https://beeg.x.fc2.com/eporner.html redtube Video review has been in place for umpires on home run calls since August 2008. Commissioner Bud Selig initially wanted to add trap plays and fair-or-foul calls down the lines for 2013, but the change was put off while more radical options were examined.

 26. Ivory
  cUeVuLvvaNx

  Best Site Good Work https://beeg.x.fc2.com/ tubegalore He called Katherine's projections "unprecedented," arguing that the best selling tour of all time - U2's "360" tour - grossed a grand total of $736 million. He said U2 band members only pocketed a fraction of that amount after paying for venues and pricey production costs.

 27. Sherman
  UDOzITvhcuIOYJqhU

  Go travelling http://porntuberating.online/porn300.html iwank (L-R) Producer Elizabeth Gardener, actress Melodie Diaz and founder of the NY International Latino Film Festival Calixto Chinchilla attends the opening night of the festival held in 2008. Now, after 13 years the festival is no more.

 28. Ellsworth
  zAkzsBvbXuEjID

  What do you do for a living? http://xnxxlist.online/voyeurweb.html tube8 The tree toppled at about 9 a.m. Thursday as a drill sergeant was talking to the group on a lawn. Most of those attending were family members of Marines who will graduate Friday from boot camp. The families had just gathered to watch the recruits pass during a motivational run, Ruggiero said.

 29. Reuben
  zBxCqPhzMLowOS

  Excellent work, Nice Design http://porntubereview.online/freeones.html silverdaddies It is not clear when the European Union stopped thefinancing, which it provides to Hungary, and other member statesin central and eastern Europe, for transport, environmental,water treatment, health and tourism projects, among others.

 30. Charlie
  VKkxUxhkAPhrkghdpq

  Children with disabilities http://xnxxrating.online/xvideos.html hentaihaven Carrefour has struggled for years in the region, partly dueto a reliance on the hypermarket format it pioneered astime-pressed customers shop more locally and online, and buynon-food goods from specialists.

 31. Elijah
  bRZTjxICqgEixOuZgG

  I'm a member of a gym http://porntubehub.online/porn300.html rulertube A source said: “We have a Government that has left failing ministers in place. George Young, the first man to lose a vote on military action in 200 years, Owen Paterson, climate change denier, and Grant Shapps, who halved Tory membership.”

 32. Caroline
  DynBqBHwaOPr

  I'd like to open an account http://tuberating.online madthumbs Concerns have eased a bit that the deeply conservative Abe might shift attention after the election from the economy to pet projects such as revising the pacifist constitution, drafted by U.S. Occupation officials after Japan's defeat in World War Two.

 33. Gavin
  VUaKaDNbCLeBcITS

  A financial advisor http://xvideosrating.online ampland Mayor Bloomberg has come out against the never-ending tax break, the City Council has attacked it and a growing number of state legislators are backing bills sponsored by Assemblyman David Weprin and Sen. James Sanders, both Queens Democrats, to kill it. But the tax break endures.

 34. Damion
  PxrfKqiqKG

  I don't know what I want to do after university http://xnxxrating.online hqporner An anchorwoman at KTVU, a Fox affiliate based in Oakland, California, fell victim last week to an apparent prank and reported four bogus pilot names, including "Sum Ting Wong" and "Wi Tu Low," during a newscast.

 35. Odell
  WrbdYIqnoJZOpzpxdZ

  Could I have , please? http://tubeadvisor.online xtube “We wouldn’t be at this point if not for the president’s credible threat,” Van Hollen, the top Democrat on the House Budget Committee, told “Fox News Sunday.” “Let’s not kid ourselves.”

 36. Terrance
  rQKFJSsPzupg

  I do some voluntary work http://xnxxrating.online egotastic Last month, Brown, a Democrat, proposed spending $315 million next year and $415 million the year after that for alternative housing for inmates. His plan was blocked by other Democrats in the state senate who preferred to ask the judges to allow a plan that would offer rehabilitation services to inmates instead.

 37. markus
  uoNJZLJQivpNJzCeq

  https://www.drugonsale.com/ cheap medication

 38. markus
  AHacZoNqHoB

  http://xnxx.in.net/ xnxx

 39. xqbumqh
  JHXvwENOBgEGdBNFio

  w4UjjN <a href="http://aagllawbbuvu.com/">aagllawbbuvu</a>, [url=http://foejaselzigk.com/]foejaselzigk[/url], [link=http://srpzqihrlgal.com/]srpzqihrlgal[/link], http://xuoifqvsngng.com/

 40. johnanz
  vWngbAdbvGwq

  CTyY9z http://waldorfdollshop.us/ waldorf doll

 41. dobson
  kqEjbymejfOJsMYmL

  YBAkQA https://writemyessayforme.web.fc2.com/octavio-paz-essay-day-of-the-dead.html

 42. dobson
  ChwfdGcSloByuBI

  VEwSgW https://writemyessayforme.web.fc2.com/#writemyessay

 43. dobson
  iUQKndyatupLVQl

  Lx4cE2 https://writemyessayforme.web.fc2.com/

 44. johnan
  pfhwhhNpGs

  AmC1KE http://xnxx.in.net/ xnxx videos

 45. dobson
  nDjmptMfoZwvuupIA

  UasBPT https://www.quora.com/What-the-top-SEO-keywords-for-essay-you-know/answer/Alan-Smith-1772 write my essay

 46. johnanx
  FzBISPfFcUHAsh

  3N94dU http://pills2sale.com/ viagra cialis buy

Gửi bình luận