Trò chuyện với một con quỷ về hạnh phúc

Ngày Quốc tế Hạnh phúc xuất phát từ nguyên nhân đây là ngày đặc biệt trong năm, khi mặt trời nằm ngang đường xích đạo, nên trong ngày này có độ dài ngày và đêm bằng nhau và người ta cho đó là biểu tượng cho sự cân bằng, hài hòa của vũ trụ. Cũng là biểu tượng của sự cân bằng giữa âm và dương, giữa ánh sáng và bóng tối, giữa ước mơ và hiện thực từ đó ngày này được cho là sẽ truyền tải thông điệp rằng cân bằng, hài hòa là một trong những chìa khóa để mang đến hạnh phúc!

- Chào Quỷ sứ! Hôm nay rỗi việc hay sao mà quỷ lên trần gian dạo chơi thế?
- Chào thầy! Hôm nay là Ngày quốc tế hạnh phúc... nên ít tội lỗi, quỷ được nghỉ đi chơi.
- Tưởng là quỷ có nhiệm vụ trông coi vạc dầu suốt ngày tháng? Mà nghe nói xưa kia loài người và loài quỷ luôn tranh giành nhau Hạnh phúc phải không?
- Đúng thế đấy. Nhưng mà như thầy biết đấy, cuối cùng con người đã giành được hạnh phúc và con người cũng đau khổ chính vì cái Hạnh phúc đấy!
- Nghe chuyện thì cũng li kì lắm mà... Bận công việc, chưa kịp sớt Internét để đọc về câu chuyện này, quỷ kể ngắn gọn xem nào?
.
- Ngày xửa ngày xưa, người và quỷ luôn tranh nhau thứ bậc trong việc cai trị cuộc đời này...
- Lúc ấy người và quỷ bình đẳng thế kia à?
- Đúng thế! Thượng đế sinh ra muôn loài nhưng chỉ có người và quỷ là có trí óc thông minh trong số những loài vật trên hành tinh này thôi.
- Thảo nào mà cho đến giờ người vẫn rất e ngại giáp mặt với quỷ.
- Thì chỉ khi người ta có lắm tội lỗi... Sang thế giới bên kia là sẽ bị trừng phạt và sẽ gặp quỷ ngay mà!
- Kể tiếp đi nào?
- Thì thời ấy loài người sống vô lo và rất hạnh phúc bởi thế mọi điều tranh giành với quỷ thì luôn thắng mặc dù quỷ cũng rất thông minh và nhiều mưu ma chước... quỷ!
- Hi hii người đời vẫn truyền lại thế mà.
- Thế rồi một ngày quỷ họp nhau lại tìm cách cướp lại cái Hạnh phúc mà loài người đang giữ. Quỷ tìm cách giấu đi một nơi thật xa để loài người không thể tìm lại đươc. Khi con người không còn hạnh phúc thì sẽ trở nên ù lì, suốt ngày nhăn nhó than vãn, buồn rầu... không làm gì được nữa. Và quyền thống trị trái đất sẽ rơi vào tay quỷ.
.
- Thế quỷ giấu Hạnh phúc ở đâu?
- Quỷ rình mò và đã lấy được hạnh phúc của loài người và bàn nhau đem giấu xuống tận đáy biển sâu.
- Thế là loài người mất hạnh phúc?
- Không, con người vốn thông minh tháo vát nên đã lặn xuống đáy biển tìm lại được hạnh phúc của mình.
- Thế là quỷ thua người?
- Quỷ lại tiếp tục tìm cách đánh cáp hạnh phúc của loài người và đem giấu lên đỉnh núi cao nhất hành tinh này.
- Thế loài người có chịu thua hay không?
- Sau mấy lần giấu xuống đáy biển, trên đỉnh núi cao, vùi trong lòng đất... thì con người vẫn tìm lại được.
- Thế là quỷ thua mãi mãi?
- Không đâu, thiên niên kỷ gần đây quỷ lại giành được hạnh phúc và đem giấu ở hành tinh khác...
- Thế là con người bó tay.com?
- Con người lại nghiên cứu thám hiểm các hành tinh và tìm lại hạnh phúc cho mình. Nhờ có hạnh phúc mà con người luôn chiến thắng loài quỷ đấy.
- Quỷ chấp nhận trận thua chung kết này à?
- Đâu dễ thế! Một lần nữa quỷ họp hội nghị toàn thể kéo dài trong bảy ngày và một cụ quỷ đã hiến kế...
- Hiến kế để lại tranh giành hạnh phúc với loài người?
- Đúng thế! Nhưng xin nói trước cho thầy biết... lần này quỷ đã thắng tuyệt đối nhé!
- Thế à, thôi kể nhanh đi nào, sốt ruột lắm rồi.
.
- Cụ quỷ phân tích ngọn ngành rằng thực sự con người không thông minh lắm đâu, nhất là hiểu biết về hạnh phúc của chính mình. Loài người vẫn luôn đi tìm kiếm hạnh phúc ở khắp mọi nơi nên lần này loài quỷ không giấu trên trời, dưới biển nữa...
- Thế quỷ quyết định giấu hạnh phúc ở đâu?
- Quỷ đã giấu hạnh phúc trong chính con người!
- Trong bản thân con người ấy à?
- Đúng thế!
- Thế con người lại đi tìm hạnh phúc ở khắp nơi chứ?
- Phải đi tìm chứ. Tìm khắp mọi nơi trên trời dưới biển... Chẳng thấy ở đâu nữa.
- Và con người không còn hạnh phúc nữa?
- Con người vẫn tiếp tục hành trình tìm kiếm hạnh phúc cho đến tận bây giờ...
- Thảo nào nhiều khi thấy các bộ mặt của con người cau có, nhăn nhó... không hài lòng với cuộc sống của mình...
- Và con người cứ mải mê tìm kiếm hạnh phúc ở tận đẩu đâu mà không biết hạnh phúc ở ngay trong chính mỗi người!
.
- Mà này, tại sao lại có ngày quốc tế hạnh phúc?
- Vì loài người thiếu thứ gì thì người ta phải đặt ra thứ ấy thôi mà!
- Mà tại sao lại chọn ngày 20 tháng 3? Quỷ có biết không?
- Ôi những thứ đấy thầy cứ vào mạng sớt thấy ngay ấy mà. Liên hợp quốc lấy cái ngày 20 tháng 3 là Ngày Quốc tế Hạnh phúc xuất phát từ nguyên nhân đây là ngày đặc biệt trong năm, khi mặt trời nằm ngang đường xích đạo, nên trong ngày này có độ dài ngày và đêm bằng nhau và người ta cho đó là biểu tượng cho sự cân bằng, hài hòa của vũ trụ. Cũng là biểu tượng của sự cân bằng giữa âm và dương, giữa ánh sáng và bóng tối, giữa ước mơ và hiện thực từ đó ngày này được cho là sẽ truyền tải thông điệp rằng cân bằng, hài hòa là một trong những chìa khóa để mang đến hạnh phúc!
- Cám ơn quỷ nhé! Bye bye!
- Bye Thầy giáo già!

Bình luận

 1. Fidel
  vdeEoDYNvQBwHZIpxO

  A few months http://skipissue.com/index.php?qa=21&qa_1=add-a-php-project-on-github stromectol ivermectin Shares of Petrobras, a company whose investors have grown increasingly frustrated by cost overruns and production delays, surged after details of the bid emerged and dispelled fears that the company would overpay. Its preferred shares rose more than 5 percent when the winning bid was announced.

 2. Horacio
  gZomTzgnwm

  I can't hear you very well http://www.sostegnounisob.altervista.org/articolo.php?id=139 stromectol ivermectin Meanwhile, Paulo Pinheiro, the chairman of the UN Commission of Inquiry on Syria, said it had been investigating 14 alleged chemical attacks since it began monitoring Syrian human rights abuses in September 2011.

 3. Walker
  yJJsWlVoKzyTk

  It's serious http://rough-dic-9724.chu.jp/bbs/post1.php stromectol ivermectin The Dreamliner's two batteries are in electricalcompartments located low down and near the front and middle ofthe plane, while the visible damage to the Ethiopian planeappears to be on top of the fuselage, further toward therear, according to video from the scene.

 4. Hershel
  RoEYAiUuCPC

  I work for myself http://yawara.boy.jp/ryoma/bbs/ryomabbs07.cgi stromectol ivermectin Anyway, KPMG's two big claims are that HS2 will be disproportionately beneficial for economic growth outside of London and south-eastern England, doing something to narrow the north-south economic gap, and that for the UK as a whole HS2 will boost GDP by 0.8% by 2037.

 5. Olivia
  ySgESgfDozFLQl

  We'll need to take up references http://mtpro.si/index.php/component/k2/item/8 stromectol ivermectin Heywood's mother, Ann Heywood, issued a statement through The Wall Street Journal on Sunday saying that she was worried about the financial well-being of Heywood's two children, aged 8 and 12. She said Chinese authorities had not been responsive.

 6. Wendell
  cTSIXUspxYelr

  I'd like to open an account http://orbit.raindrop.jp/park/nic-ky4/nicky.cgi?DT=20060107A stromectol ivermectin SYDNEY, July 29 (Reuters) - The yen rose to a one-month highagainst the dollar on Monday as investors braced for anotherround of disappointing economic news out of China, knockingJapanese stocks to four-week lows and dragging down regionalmarkets.

 7. Ivory
  dVOXWbRVqcarY

  perfect design thanks http://plasticrecycling.ir/recycle-news/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%AA-%D9%BE%D9%84%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DB%8C%DA%A9/ stromectol ivermectin But in removing the commission - which cost just $5 million over four years - the onus is now on the Abbott government to ensure its role is replicated elsewhere. Climate change might be complex, but it poses a significant danger to humanity. And the public should be well informed, not misinformed.

 8. Garry
  eOitAoiGJTNMOqde

  The United States http://www.ifam.go.cr/?p=4779 stromectol ivermectin The outbreak was first noticed in Iowa in June. Federal officials say they've now confirmed 321 cases in 15 states, although it's not clear if all the cases are related to the main outbreak, which is centered in Iowa and Nebraska.

 9. Stewart
  ZNbDzwttQL

  I'm doing a phd in chemistry http://www.arangwho.com/bbs/view.php?id=dol_gall&page=1&sn1=&divpage=1&sn=off&ss=on&sc=on&&select_arrange=headnum&desc=asc&no=272&PHPSESSID=29d2fad9f21596e4e76e24c99404c380 stromectol ivermectin The broad push of U.S. policy over the past 50 years or so has been for big investment projects – both private and public – to take longer due to various approvals at the federal, state, and local level; to put in place an increasing number of labor regulations that take effect as businesses pass certain employee thresholds; to increase the prevalence of occupational licensing and similar state/local restrictions on competition (the local taxi rules that Uber is challenging are an example); and to favor certain sorts of spending and investment through the tax code (healthcare spending and housing are 2 of the most notable beneficiaries).

 10. Warner
  GoZHZURQujsqBY

  I'm afraid that number's ex-directory http://plasticrecycling.ir/recycle-news/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%AA-%D9%BE%D9%84%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DB%8C%DA%A9/ stromectol ivermectin Napolitano becomes the first woman president in the 145-year history of the University of California, which has long been regarded as one of the top U.S. public university systems but which has been battered by nearly two decades of boom-and-bust funding, leading to tuition increases and classroom shortages.

 11. Norris
  LStiNVgCacoq

  I hate shopping http://xnxxrating.online youporn Zeman appointed Prime Minister Jiri Rusnok last month against the wishes of the leading political parties of both the right and left which accuse the Czech Republic's first popularly-elected president of trying to grab powers that should belong to parliament.

 12. Royce
  woGeHRSNaveAoaNu

  I'd like to cancel a cheque http://xvideosrating.online tiava An internal MIT review found that while leaders of the elite school may have been trying to act with restraint, they paid little attention to Swartz's case as it was developing and did not question the law underlying the charges.

 13. Audrey
  YRsfBmriTejNsKXPq

  How many would you like? http://tuberating.online redtube The first scoop of soil analyzed by the analytical suite in the belly of NASA's Curiosity rover reveals that fine materials on the surface of the planet contain several percent water by weight. The results ...

 14. Leopoldo
  lMfheFQMtc

  I can't hear you very well http://xvideosrating.online rulertube "The purpose is to get attention to say, 'Yes this actually can be done,'" said Genovese, who is not currently making meat but is focused on the stem cell lines. His work is funded by People for the Ethical Treatment of Animals, or PETA.

 15. Flyman
  TYXFLUQJOzAQdHTFZA

  Free medical insurance http://tuberating.online trannytube The owners of Neiman Marcus Inc. are in discussions to sell the luxury retailer in an estimated $6 billion deal, it was reported Sunday. The deal, which would shift the luxury retailer from one set of private-equity ownership to another, could close as early as this week.

 16. johnanz
  KropnOXgyGzO

  https://beeg.x.fc2.com/sitemap1.html https://beeg.x.fc2.com/sitemap2.html https://xnxxx.web.fc2.com/sitemap1.html https://xnxxx.web.fc2.com/sitemap2.html https://xvideoss.web.fc2.com/sitemap1.html https://xvideoss.web.fc2.com/sitemap2.html

 17. Ramon
  qdMQCkGZfvfR

  How many more years do you have to go? http://xnxxlist.online/tubegalore.html pornmd ANKARA, Turkey (AP) — Turkish Prime Minister Recep Tayyip Erdogan has called on the United Nations Security Council to meet urgently to discuss the situation in Egypt where over 300 people were reported killed as police smashed two protest camps of supporters of the deposed Islamist president.

 18. Vance
  ULLQdpJwPIzVUoYr

  What do you study? http://porntubehub.online/4tube.html beeg Before the game, Leyland knew he was opening himself up to plenty of second-guessing with his lineup decisions, but after watching his team score six total runs over the first three games, he thought it was worth a shot.

 19. Bennett
  YkvIzcRCrTdanjaOsaF

  I hate shopping http://porntubehub.online/tnaflix.html tiava Automaker Hyundai Motor Co gained 1.5 percent,rebounding from the previous session's 1 percent loss, onprospects of increased sales in China and Europe. Affiliates KiaMotors Corp and auto parts maker Hyundai Mobis CoLtd climbed up 1.6 percent and 1.2 percent,respectively.

 20. Normand
  hGPYHiwQprXsWkYisyr

  Can I call you back? http://porntuberating.online/petardas.html voyeurweb ...The Libyan government said it asked the U.S. for “clarifications” about what it called the “kidnapping,” underlining that its citizens should be tried in Libyan courts if accused of a crime. It said it hoped its “strategic partnership” with Washington would not be damaged by the incident.

 21. Augustus
  ogtnEhBHtN

  What's the exchange rate for euros? http://porntuberating.online/hqporner.html xnxx The size and scope of property losses were unknown, with county assessment teams not likely to begin evaluation of the damage before early next week, once the water has receded, said Micki Frost, spokeswoman for the Colorado Office of Emergency Management.

 22. johnanz
  PZUBPlcIzHkMcpkI

  https://xnxxx.web.fc2.com/ xnxx

 23. Vincent
  nWsoQWiqIvqoo

  We need someone with experience https://beeg.x.fc2.com/petardas.html pornhub Lot's of Liverpool fans scrabbling around trying to convince themselves their best asset isn't leaving. Notice he only kisses his wrist when he scores and never the badge. That's the ancient South American sign for SOS.

 24. Ronnie
  tfDGDqptCLqGFNwhnS

  How much will it cost to send this letter to ? https://beeg.x.fc2.com/al4a.html tnaflix President Barack Obama said in a speech on Tuesday that he had asked Congress to put off a vote on his request to authorize military action in Syria to let diplomacy play out, although he still said the threat was needed to ensure Syria complies.

 25. Deangelo
  caMLBtWOWsuT

  I'll put her on https://beeg.x.fc2.com/streamate.html keandra When shaping their big summer films, studios are becoming less and less dependent on American audiences, looking to Asia and other international markets to bring in hundreds of millions of dollars. This means more generic action films (as critics joked "Pacific Rim" might as well have referred to the film's target audience) and less comedies, which don't play well abroad.

 26. Michael
  DSLoSCnjqbuhfA

  I'm doing a masters in law https://beeg.x.fc2.com/hentaihaven.html vporn "I believe you are well-intentioned, but surely you can see why it is a bad idea for me to meet with you. By meeting with you, I would validate this wretched film, and endorse the talented, but debauched, performance that the script will force you to give," Assange said.

 27. Isaias
  KUdsjoUybCEWgT

  Could you tell me my balance, please? https://beeg.x.fc2.com/pornmd.html youjizz Her attacker had been driven to the scene with his accomplices and one witness described him as laughing as he poured acid over her head burning her clothes and body in addition to her son’s school satchels and a witness who suffered minor injuries and her daughter’s anorak which was burnt by the acid.

 28. Sammie
  NEevzDPEAKivdJwm

  Punk not dead http://porntubereview.online/livejasmin.html porn300 When I heard it on the news this morning I thought it would be good for us. I think a lot of parents who struggle to pay for school dinners will be pleased, I think it'll help a lot of parents out.

 29. Teddy
  AgHvQxEwgIJgPU

  I study here http://tubearchive.online/xhamster.html xhamster On Syria he emphasises progress on humantiarian aid as opposed to military action. "Because we were never going to reach agreement, I thought it was right to focus on something we could do. This is the humanitarian crisis the world and our generation faces," he says.

 30. Serenity
  PojKiDDlKrHrb

  I work for myself http://tubeadvisor.online/sextube.html trannytube Mr Rees-Mogg said today he had been warned that the Traditional Britain Group had ‘right wing’ connections before he spoke at the group’s annual dinner but had been reassured that they were a ‘smear’.

 31. Johnnie
  BxLcHEUxkrFcOQWPLOd

  I work for myself http://tubeadvisor.online/xvedio.html hqporner The Scottish Government unveiled its long-awaited blueprint for pensions after separation promising to pay £160 per week from 2016 and holding out the possibility of a lower state retirement age.

 32. Hannah
  FwlJIFuiSmP

  Whereabouts in are you from? http://porntubereview.online/al4a.html ghettotube "[He said], 'Of course. I love you, and I think it's really important. And I'm so proud of you … If you want, I will be there, and I will hold your hand.' It was so sweet, and this story really makes Johnny look good."

 33. Abdul
  noyACHgBMakXVrtQ

  How many more years do you have to go? http://tuberating.online trannytube The EPF-Goodman deal would be the latest in a string oftie-ups focused on industrial property in Europe including aventure between Prologis and Norway's sovereign wealthfund, a venture between Segro and a Canadian pensionfund, and Brookfield's acquisition of Gazeley.

 34. Porfirio
  IkMPxRgeLmg

  I'm interested in http://xvideosrating.online tnaflix The government estimates the mortgage finance companies hada gross loss of $848.2 million on Countrywide's "Hustle" loans.The net loss on loans that were materially defective was $131.2million, according to prosecutors.

 35. Frank
  ARBsgusdoMltzeTKwwd

  How much does the job pay? http://xnxxrating.online efukt Kuala Lumpur International Airport has been working on a 45million passengers a year terminal to replace a low-cost one buthas been plagued by delays, with its opening pushed back threeyears in a row. It is now slated to open in April 2014.

 36. Mason
  uBkQXmSUDFDIDDpc

  Where do you study? http://tuberating.online beeg Lignite profits could erode quickly if prices for EU carbonemissions rights come off their historic lows. Experts believethat, in the long run, Germany could even become hostile towardsCO2-heavy brown coal and introduce a special tax.

 37. Buford
  xxnIgaGcznS

  Which year are you in? http://tubearchive.online 4tube Just who will become the new trustee -- and haveresponsibility for managing a shareholding controlling almost aquarter of Hancock Prospecting -- will now be determined by thecourt after the family was unable to agree on a candidate.

 38. hrkwzrbe
  UHbYprGUmpBaVsxw

  SSj8Yn <a href="http://lqliexhsyplq.com/">lqliexhsyplq</a>, [url=http://wfqgsiwgiqjg.com/]wfqgsiwgiqjg[/url], [link=http://mqfwwaogryet.com/]mqfwwaogryet[/link], http://dvpjxfmgulwm.com/

 39. tlwgqqqocuu
  QZaNIhItig

  338p1U <a href="http://uefrddumeifz.com/">uefrddumeifz</a>, [url=http://miwvssyhxuzw.com/]miwvssyhxuzw[/url], [link=http://whkuligxfjru.com/]whkuligxfjru[/link], http://vloefyhckkrw.com/

 40. Razer22
  kPageDUanKWN

  A few months https://jagtudlejes.dk/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal pharmacycom The party’s international secretary, John Foster, has demanded “respect for the sovereignty and independence of Syria” and “an end to the arming and financing of terrorist groups”, which is what the regime calls its opponents. The Communist Party of Britain is formally affiliated to Stop the War.

 41. Monty
  SnXSvRBzNeFdFSIjAId

  Very interesting tale http://drustvo-dsp.si/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal pharmacycom The Constellation will launch in five colours – cappuccino, black, orange, mocha and raspberry. Vertu said that it has carefully selected the finest hides available from the Alps region of Europe, working with a tannery with more than 150 years’ experience.

 42. Chuck
  bBwWnuUPMyZdivlHgnY

  There's a three month trial period https://film89.co.uk/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal-pharmacy com Worth noting: The report in question was published by the Institute for Scientific Information on Coffee, which — you guessed it — is a non-profit devoted to coffee's purported health benefits. Take heed.

 43. Simon
  nUqglHCXjBElZ

  Special Delivery https://frota-team.ch/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal-pharmacy com The combination "may be seen as an intermediate step for a future potential break-up scenario of TIM among Oi, Telefonica and America Movil," said Giovanni Montalti, an analyst at UBS Securities in London.

 44. Keneth
  wRquhQnqUVlkgLmUQM

  Photography http://liceocuneo.it/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal pharmacy com The provincial council, however, will not have much power. A governor appointed by the central government retains almost all of the control, and Wigneswaran says that if elected, his party would lobby for wider self-rule based on federalism.

 45. wgbyfnrept
  KGYiQPOYIxODghqQ

  xITFmR <a href="http://jxmkhiqzdpjs.com/">jxmkhiqzdpjs</a>, [url=http://qwrfzmaqsxst.com/]qwrfzmaqsxst[/url], [link=http://oyarcbkgbgzi.com/]oyarcbkgbgzi[/link], http://pgtgsxtiypgf.com/

 46. johnanz
  hFzSyTgaeALyKIWW

  NWeO5u http://waldorfdollshop.us/ waldorf doll

 47. dobson
  bXMFFshYEOSeFWQ

  NcPohz https://writemyessayforme.web.fc2.com/octavio-paz-essay-day-of-the-dead.html

 48. dobson
  GnAicceLLO

  2leLul https://writemyessayforme.web.fc2.com/#writemyessay

 49. dobson
  xlLqkjOZmzIZyy

  dBoXfe https://writemyessayforme.web.fc2.com/

 50. johnan
  SVAjAgtnCvpE

  odALoN http://xnxx.in.net/ xnxx videos

 51. dobson
  vLdPFjXmFhurcFmoWj

  qKtOit https://www.quora.com/What-the-top-SEO-keywords-for-essay-you-know/answer/Alan-Smith-1772 write my essay

 52. johnanx
  nipZFfiERuQgsEmY

  3QsOyw http://pills2sale.com/ viagra cialis buy

Gửi bình luận