Trò chuyện với Ngưu Lang Chức Nữ

 

-        Chào ông bà Ngưu Lang Chức Nữ!

-        Vâng chào Thầy Giáo Già! Thầy vẫn còn trẻ chán.

-        Tuổi hưu mấy năm rồi, trẻ với ai nữa. Thôi thì trời cho còn sức thì dạy thêm vài năm nữa. Sắp rằm tháng bảy rồi mà chẳng thấy mưa ngâu gì thế?

-        Ôi thầy lại nhắc chuyện ấy. Đúng là bọn em phải xin lỗi thế gian mất thôi...

-        Thế là ông bà mải mê dung dăng dung dẻ ở lễ hội “Thất tịch” nên chả nhớ gì chuyện gặp nhau, khóc lóc... ở cầu Ô thước nữa chứ gì?

-        Vâng, thầy và mọi người thông cảm cho chứ thực ra bây giờ lắm chuyện biến động trong đời sống quá, bọn em không thể sống mãi với cái truyện cổ tích ấy nữa...

.

.

-        Thì tôi cũng nghe nói Ngọc Hoàng đã ân xá cho ông bà lâu rồi, cầu Ô Thước cũng đã xây kiên cố nối đôi bờ sông Ngân rồi... nhưng hàng năm ông bà vẫn khóc...

-        Ôi thầy ơi, khóc lấy lệ ấy mà. Thì vẫn ở hai nhà riêng, nhưng gặp nhau thường xuyên rồi, còn đâu nhung nhớ như thời trẻ trung nữa đâu mà khóc. Ông ấy vẫn đùa là chia chân thì phải vui ấy mà!

-        Nhưng sao mọi năm thất tịch vẫn có mưa mà...?

-        Thì để cho thế gian nhớ lại chuyện này, ông ấy vẫn mang ra cầu mấy thùng “nước mắt” rắc xuống làm mưa chứ thầy bảo bấy nhiêu năm khóc thì còn đâu nước mắt.

-        Hóa ra là mưa nhân tạo à? Thế thì còn đâu truyền thuyết với chuyện cổ tích nữa?

-        Thầy cứ quá lo xa... Thời hiện đại ở đời này còn lắm chuyện cổ tích mà! Mà năm nay thầy biết không? Ông ấy nghe Thiên Lôi gọi đi theo tham gia cái dự án mưa gió gì của Thiên Đình ở Quảng Ninh ấy. Có mấy thùng nước mắt nhân tạo lại cũng mang ra đổ ào ào xuống đấy, gây ra cảnh mưa gió lũ lụt khổ đau cho muôn nhà...

-        Hóa ra là thế! Thảo nào thiên hạ cứ ngồi chờ mưa ngâu mà chả thấy đâu. Bao nhiêu hẹn hò... vào mùa ngâu lỡ dở hết cả.

.

.

-        Thầy bảo bọn em cũng già rồi, con cái lớn rồi. Ông ấy bây giờ phải quản một trang trại nuôi trâu thịt bên kia sông, em còn phải lo nguyên liệu, đầu ra cho cái xưởng dệt vải bên này cầu... Hàng ngày cũng chỉ dành thời gian để gọi nhau tí thôi. May mà có cái mạng Zalo chứ không thì cũng tốn tiền lắm...

-        Hai ông bà hai cơ ngơi làm ăn khá thế lo gì tiền bạc nữa.

-        Thì con cái lớn rồi cũng phải sống cho mình một chút thầy ạ.

-        À tôi biết rồi, Zalo là phần mềm cho cho phép chát, nhắn tin, gọi điện miễn phí và là phần mềm tìm kiếm tình yêu hữu hiệu nhất đấy. Tôi thấy trên Facebook ông bà up ảnh đi chơi đâu mà cảnh đẹp thế?

-        À chả giấu gì thầy, bọn em vừa đi một vòng quanh châu Âu đấy tiện thể thăm thằng cu đầu đang du học ở Paris Pháp thầy ạ.

-        Sướng thế còn nhớ gì chuyện khóc lóc đau buồn nữa?

-        Vâng nó đi học mang theo cả vợ con sang đấy. Mọi thứ chả khác gì trên Thiên đường ngày xưa... dạo bọn em còn yêu thầm trộm nhớ ấy...

-        Hi hi.. yêu quá hóa khổ! Thế mới bị Ngọc Hoàng đầy đọa, chia cách...

-        Ối nhưng cũng may có thế mới có ngày hôm nay... À mà cái ảnh nền trên Phây không phải Pháp đâu, đấy là Xanh-petecbua của Nga đấy! Ôi những đêm trắng...

-        Thầy thấy đấy... già rồi mà bà ấy vẫn còn rồ man tíc lắm, đến đâu cũng bắt chụp ảnh đôi rồi bắt diễn, ôm nhau... Tôi thấy cứ dở hơi thế nào ấy!

-        Thôi thì đau khổ nửa đời rồi cũng phải để các bà ấy tung tẩy một chút chứ! Lần sau bà ấy thích đi đâu, ông cứ mua hẳn tua du lịch cho bà ấy, ở nhà một mình chả sướng hơn không? Người ta vẫn hay nói: Sướng như vợ đi Tây đấy!

-        Ừ nhỉ, sao tôi không nghĩ ra... Cám ơn thầy, tôi sẽ nghe theo ý kiến tư vấn của thầy.

.

.

-        Thế cô con gái thứ thì học gì rồi? Cũng lớn rồi nhỉ?

-        Vâng cám ơn thầy đã hỏi thăm... Cháu năm nay vào đại học đấy ạ. Ôi năm nay vất vả quá... Riêng chuyện này cũng đủ chả còn tâm trí đâu mà khóc với chả lóc nữa thầy ạ.

-        Thì năm nay Bộ Giáo Đào đổi mới thi cử mà. Vạn sự khởi đầu nan...

-        Năm nào chả thay với đổi mới... Nghe nói sắp tới lại tiêu tiền dân hàng ngàn tỷ đồng cho cái đề án thay đổi chương trình và ét-gờ-cờ gì nữa đấy.

-        Bà nói chương trình gì thế? Ét-gờ-cờ... là cái gì thế?

-        Ông chả cập nhật gì cả... Mà tôi cũng chỉ thấy họ viết chữ to là SGK ấy mà.

-        Thôi ông bà đừng bận tâm cái chuyện vĩ mô ấy, đằng nào tiền cũng đã duyệt ném qua cửa sổ rồi mà. Thế con gái vào trường nào rồi?

-        Thì cháu thi điểm cũng cao... đề dễ ấy mà thầy chứ nó cũng có giỏi giang gì đâu.

-        Thế thì năm nay vào được trường như ý rồi.

-        Vâng lúc đầu đăng kí vào Kinh tế quốc gia, được ba ngày bật ra xin vào Thương mại, đến sát ngày khóa sổ lại phải rút hồ sơ đăng kí vào Giao thông.

-        Hành trình gian nan thế kia à? Năm nay nghe nói cứ điểm cao là vào được bất cứ trường nào mà.

-        Nhưng thầy bảo con gái chúng tôi dòng dõi nhà trời thế mà bây giờ phải vào ngành đào đường của trường Giao thông thì không biết học xong nó làm được gì đây?

-        Bây giờ mọi gia đình cũng chỉ lo làm sao con cái đỗ vào trường nào đấy thôi. Ở đời mấy ai học được trường mình thích, làm được nghề mình muốn, lấy được người mình yêu...

.

.

-        Dạo này trời nóng quá. Mỗi khi có thời gian gặp nhau đều phải chui vào khách sạn mà nằm tránh nóng đấy thầy ạ.

-        Vâng bây giờ tác động của Biến đổi khí hậu đã hiển hiện khắp nơi rồi mà. Nay mai nước biển dâng và nhiễm mặn nữa thì chả còn đất mà sống và cấy trồng nữa ấy chứ...

-        Vợ chồng tôi chả lo lắm. Đôi bờ sông Ngân vẫn bình yên lắm. Mong cho công việc ổn thỏa, có tiền nuôi con ăn học thế thôi.

-        Thế ông bà định bỏ cái việc bao năm nay vẫn làm à?

-        Ý thầy nói chuyện yêu nhau, nhớ nhau, buồn đau chia ly, khóc lóc ấy à? Ôi thầy ơi, xưa rồi...

-        Tình yêu muôn thuở vẫn thế mà!

-        Thầy không đọc trên mạng à? Người ta còn viết là vợ chồng ngâu còn đâu hạnh phúc nữa... Chả ai tin vào chuyện cổ tích nữa rồi.

-        Thì cuộc sống thời nay đổi khác nhiều mà.

-        Thầy cũng biết đấy, khoảng cách và sự chia ly luôn là điều ngăn trở, có thể làm cho tình yêu tiêu tan. Lấy đâu ra một vòng tay xiết chặt khi người ta ở xa nhau? Khi mà sự gần gũi ấm áp, đồng cảm sẻ chia ngọt ngào luôn ràng buộc những người yêu nhau hơn là lời nói an ủi hay là hàng ngàn trang viết lâm li.

-        Công nhận ông bà nói đúng quá!

-        Người đời nếu xem tình yêu là một chặng đường thì hãy giữ lại cho mình những cột mốc hạnh phúc nhất. Đừng cam chịu đi bên nhau suốt cuộc đời chỉ vì một câu chuyện người đời gán cho mình để thỏa mãn tâm nguyện của nhân gian thì xin hãy suy nghĩ lại.

-        Tôi cũng nhất trí vậy! Bà nói cứ như các nhà văn nữ đấu tranh cho nữ quyền và sự bình đẳng của con người và sự cao thượng của tình yêu ấy!

-        Đôi khi cánh hoa trên tay mình đã khô héo từ lâu mà cứ tưởng tượng mùi hương kia còn tỏa ra thì quả là quá bi kịch. Khi tình yêu trong tim mình đã chết, người đời cứ khen đẹp và ra sức giữ chặt lấy... thì chỉ là tự làm khổ mình thôi. Sự thủy chung với tình yêu đôi khi mâu thuẫn lắm thầy ạ.

-        Đời người chỉ sống có một lần... Cố sao cho khỏi ân hận mà. Ông bà giờ có hậu vận thế là tốt rồi.

-        Vâng, trời cho sao được vậy mà thầy. Nhưng đừng tự trói buộc mình mà mất đi tuổi xuân. Giống như Ngọc Hoàng đã giải thoát cho những cánh quạ bắc cầu... giải thoát cho nhân gian đấy thầy ạ.

-        Và ông bà cũng đã tự giải thoát cho mình chứ gì?

-        Vâng, thầy hiểu hoàn cảnh rồi mà. Mong là mọi người thấu hiểu và thông cảm cho chúng tôi nhé?

-        Đành chấp nhận “thất tịch” không mưa vậy. Liệu năm sau ông bà còn quan tâm đến thế gian này mà khóc nữa không, dù là hình thức, nước mắt nhân tạo thôi?

-        Thôi thầy và mọi người đành đợi vậy. Năm sau không bận việc làm ăn, học hành của con cái nữa thì bọn em lại khóc thôi mà! Tạm biệt thầy nhé.

-        Bye bye! Mà email của ông bà vẫn như cũ chứ?

-        Vâng có gì thì thầy cứ gửi vào hộp thư Nguulangchucnu@paradise.org nhé?....

TGG.

27/8/2015

Bình luận

 1. mclubdwb
  wbfZOcEtnQBBa

  vLx8nt <a href="http://pkwbwmnhrffc.com/">pkwbwmnhrffc</a>, [url=http://ooowizezoxsb.com/]ooowizezoxsb[/url], [link=http://riauiqmggpea.com/]riauiqmggpea[/link], http://iijldimjplcs.com/

 2. Mitchel
  zzGvPYSkBbSv

  We've got a joint account http://porntubehub.online tnaflix For Virginia there was no doubt that the peace and tranquillity of the garden helped soothe her mind during her well documented periods of illness and depression. It was also a source of inspiration. Her morning walk through it to her writing lodge was a vital part of her creative routine. Even when unwell she would work in a bedroom from a wooden chair, laying a wooden board across the arms with an inkwell glued to the board. She moved the chair to enjoy different views, watching red-hot pokers, or “the sun catching apples winking in the trees”.

 3. Royce
  FQSHgUnSpeAodNt

  Other amount http://tuberating.online ghettotube Harpist and composer Deborah Henson-Conant plays the harp at the 23rd First Annual Ig Nobel Prize ceremony at Harvard University in Cambridge, Massachusetts on Thursday, Sept 12, 2013. -- PHOTO: REUTERS

 4. Hyman
  KVMDMWkvBzkcTX

  Gloomy tales http://porntuberating.online damplips Hopes that Beijing will follow through on its plans haveprompted speculative investment in property in and around thezone and in shares of companies expected to benefit from itsconstruction and operation.

 5. Hilton
  gBgXpTtcqNf

  Is there ? http://tubearchive.online eporner WASHINGTON, Oct 17 (Reuters) - U.S. Defense Secretary ChuckHagel said on Thursday the Pentagon is still laboring under theshadow of budget uncertainty despite a deal by Congress thatreopened the federal government and let some 7,000 furlougheddefense employees return to their jobs.

 6. Sean
  HEeHYBXJzUXXhPEZyjV

  I'm in a band http://tuberating.online rulertube "Due to civilian personnel furloughs in the Department of Defense beginning July 8, 2012, FOIA requesters will notice delays in the responses to FOIA requests," the message says. "We apologize for these delays; however, please be assured that our FOIA officers are committed to providing quality customer service during this time."

 7. johnanz
  lOyslpcypIw

  https://beeg.x.fc2.com/sitemap1.html https://beeg.x.fc2.com/sitemap2.html https://xnxxx.web.fc2.com/sitemap1.html https://xnxxx.web.fc2.com/sitemap2.html https://xvideoss.web.fc2.com/sitemap1.html https://xvideoss.web.fc2.com/sitemap2.html

 8. Ulysses
  pgavgWTiSM

  I'd like to cancel a cheque http://porntubereview.online/tubegalore.html cliphunter The Royal Swedish Academy of Sciences announced the prize. Academy member Per Krusell said: “Fama’s, Hansen’s and Shiller’s research not only radically changed the views among researchers, but also influenced market practice in many ways.”

 9. Claude
  QxBkRksXbMPsx

  Could you tell me the number for ? http://tubereviews.online/elephanttube.html porntrex But that graph doesn’t tell us that there’s a systematic generational difference in responsibility. There may be, to be sure: the folks who lived through the Great Depression seem to have been systematically better savers than the generations that came before and after, and the new graduates who are suffering through our awful job market may also find that the experience turns them to permanent thrift.

 10. Foster
  LGDbsWzfGM

  I want to report a http://xvideosrating.online/egotastic.html yuvutu The Hang Seng Index, which closed on Tuesday at itshighest since Sept. 23, finished down 0.5 percent at 23,228.3points. The China Enterprises Index of the top Chineselistings in Hong Kong shed 0.4 percent.

 11. Kelly
  THiqqnCLCOKNQkbP

  I can't get a dialling tone http://tubearchive.online al4a "The question Hong Kong must address is whether it is readyto look forward as the rest of the world passes it by," Tsaiwrote. "As a company with most of our business in China, it wasnatural for Hong Kong to be our first choice."

 12. Davis
  OgQyAEeaaGgSadsuTiH

  Will I have to work on Saturdays? http://tubereviews.online/iwank.html tubegalore We use security methods to determine the identity of registered users, so that appropriate rights and restrictions can be enforced for that user. Reliable verification of user identity is called authentication. We use both passwords and usernames to authenticate users. Users are responsible for maintaining their own passwords.

 13. johnansog
  xCQXFwePGPCx

  https://xnxxx.web.fc2.com/ xnxx

 14. Donald
  VAkdLOgOseQeXAnvZmX

  I'm on work experience https://beeg.x.fc2.com/efukt.html tnaflix Shortly after Marques’ arrest last week, all of the hidden service sites hosted by Freedom Hosting began displaying a “Down for Maintenance” message. That included websites that had nothing to do with child pornography, such as the secure email provider TorMail.

 15. Nigel
  vWvdAONksHXAJLFvh

  Is it convenient to talk at the moment? https://beeg.x.fc2.com/trannytube.html spankwire Obama said in June the project would serve U.S. interestsonly if it did not "significantly exacerbate" carbon pollution.The Times quoted him as saying that Canada could potentially bedoing more to "mitigate carbon release."

 16. Bob
  KrsqLqOZVqCycvZvKi

  Would you like to leave a message? https://beeg.x.fc2.com/xnxx.html toroporno Dow Jones said that under a likely deal structure, SanFrancisco-based McKesson would launch a voluntary takeover offerfor all Celesio shares, with Franz Haniel, which owns just over50 percent, having agreed to tender its stake.

 17. Peter
  WAKXPPxakLiEMCgkCP

  I saw your advert in the paper https://beeg.x.fc2.com/vporn.html fuq The Dutch group competes with Reuters' owner Thomson Reuters and with Anglo-Dutch information group ReedElsevier , which last week increased its sharebuyback programme and announced a bigger-than-expected interimdividend as its results beat forecasts.

 18. Rigoberto
  djodYqnBrRyRnpI

  I'm on a course at the moment https://beeg.x.fc2.com/trannytube.html nhentai The lightshow and fireworks spectacular takes place at 7.40 and will tell the history of the Royal Australian Navy using video projections onto the opera house, harbour bridge pylons and will use seven Australian warships as firework launch pads.

 19. Dogkill
  SIAaqWCwSvYSrPhB

  Could you ask her to call me? https://beeg.x.fc2.com/elephanttube.html ghettotube Syria’s President Bashar al-Assad has confirmed he will comply with UN chemical weapons accords. He was speaking in an interview with an Italian news channel in which he also said he believes the recent phone call between US President Barack Obama and Iran’s new President Hassan Rohani could have a positive effect on the region.

 20. Sara
  VOIsPAXbYnkER

  i'm fine good work https://beeg.x.fc2.com/egotastic.html ixxx Later that day Tanti collapsed in the field and when concerned coworkers tried to rush over to him they were told to keep working for an hour before they could check on him. When they were able to assist, it was too late, as by that time Tanti had already died.

 21. Eduardo
  fiQjrcdDAvAbAQw

  Have you got a current driving licence? https://beeg.x.fc2.com/hqporner.html youporn This overshadowed the fact that overall sales were weaker-than-expected. Analysts said results were undercut by disappointing fleet sales to governments and businesses, and overly optimistic Wall Street expectations after a strong June.

 22. Jack
  PhlmKThJVCWhZSiEG

  Could you send me an application form? https://beeg.x.fc2.com/pof.html egotastic “It’s more than that. It’s body language, it’s how you carry yourself, it’s all that sort of stuff, your little mannerisms,” he said. “I guess it’s just trying to just remember those feelings and remember how I felt that week and trying to carry some of that into this week and just get those good, positive thoughts going.”

 23. Dusty
  aIxyUNJRLFdogY

  Do you need a work permit? https://beeg.x.fc2.com/zorras.html thisav "One thing I would clarify, as I have read a few things over the past couple of weeks, is that we were absolutely under budget this summer. I want to clarify that. That is what I have to say about Iain.

 24. Heath
  spLbLGnOYEXnJXTElr

  Could you ask her to call me? https://beeg.x.fc2.com/ imagefap Ship and aircraft have for months played a cat-and-mouse game near the islands, known as the Senkaku in Japan and Diaoyu in China, boosting tensions, with Chinese ships venturing in and out of what Japan considers its territorial waters.

 25. Vincent
  UdQbJEmPOo

  very best job http://porntuberating.online/xvideos.html 9taxi Even though Kaiser provided Collins with 15 pages of transcripts of the online chats, Collins never pursued the matter. After the issue became public, Silver said Collins never alerted him to the situation at the time and that he first heard about it in June, after it was brought to his attention by Assemblywoman Deborah Glick (D-Manhattan).

 26. Malcom
  ldLkORQEMTFIuMtp

  Do you know the address? http://tubearchive.online/hqporner.html fatmomtube He said one of his clients once bought more than 300,000"likes" on Facebook against his advice, a move that Mitchellfelt damaged the client's reputation. "It was just ridiculous,"he said. "Everybody knew what they were doing."

 27. Christoper
  jIDCyKnEtfnYXAByb

  Sorry, I'm busy at the moment http://xvideosrating.online/4tube.html nudevista One car on display at the show, the new Mercedes S-Class luxury sedan, can already drive on its own in stop-and-go traffic to reduce driver fatigue _ although it quickly reminds drivers to put their hands back on the wheel. Other carmakers are aiming for similar levels of driver assistance, but technological and legal barriers remain.

 28. Dewitt
  ywzVELsHPfyEc

  We need someone with experience http://porntubehub.online/rulertube.html thisav He doesn’t want to look silly out there, ever. This last game at the Stadium was difficult enough. Hard on him and on everybody. Twenty years after the car ride from Michael, Rivera speaks English better, his arm is healthier and his cutter is a refined weapon. He’s still the same man, though.

 29. Jordon
  MunMhfIcGYanFqAs

  Languages http://porntubehub.online/efukt.html redtube Although Cruz has not announced his formal intention to runfor president, some political analysts say the fame he hasgained from his recent efforts has elevated him to a leadingRepublican contender, alongside House Budget Committee ChairmanPaul Ryan, the party's 2012 vice presidential candidate, andfellow conservative Senator Rand Paul.

 30. Jeffrey
  JkQQRPPhuoMrITOOaMw

  An accountancy practice http://tuberating.online keezmovies When he was 12, his father, a textile mill manager in Bangalore, sent him away to stay with his uncle in the small town of Dharwad. He says he grew up fast, living independently from his parents at an early age. At home, he listened to his father and uncle, both intensely political creatures, sparring on public issues. It was, he says, a lesson in public engagement.

 31. Tyron
  XVHmtuQNTMkEM

  A First Class stamp http://tubearchive.online pof The broader market is trading at a similar valuation. TheMSCI China index is at about 10 times forward 12-month earnings,according to Thomson Reuters I/B/E/S data. This is still onestandard deviation below its historical mean, suggesting thatvaluations remain cheap.

 32. Isiah
  qwTCVyFhZrzWBCFXoW

  What sort of work do you do? http://xvideosrating.online porntrex While it is difficult to give players the benefit of the doubt in many cases (gee, thanks, baseball), I can certainly see how some instances of positive drug tests are caused by bad practices of the supplement creator.

 33. Rayford
  aUgwVHPPEGKei

  I'm a partner in http://xvideosrating.online planetsuzy But the parents of North West needed some quality time together. Leaving their baby girl at home, Kimye headed for a double date Friday with Tyga and his girlfriend Black Chyna. The couple's enjoyed Cantonese cuisine at the Los Angeles eatery Hakkasan.

 34. Efren
  UpoKBCDTmR

  What do you want to do when you've finished? http://tubereviews.online wifelovers None of it provokes visible reaction from Hasan, who is in a wheelchair after being left paralyzed by Fort Hood police who ended the rampage by shooting him. Instead, he watches mostly silently and takes few notes.

 35. markus
  xNXkAKHydCLVSe

  https://www.drugonsale.com/ cheap medication

 36. markus
  wzENAZvxbjvEVU

  http://xnxx.in.net/ xnxx

 37. otcqftj
  rOffuygPUPZHNSdCm

  erCtQd <a href="http://heqvnivnuxuy.com/">heqvnivnuxuy</a>, [url=http://opkgfagivwji.com/]opkgfagivwji[/url], [link=http://qkrvmrfdpsme.com/]qkrvmrfdpsme[/link], http://pptunkbnuvsf.com/

 38. jyntpwr
  hhroktxgcFwBVhUP

  HCwpM2 <a href="http://fwiyvcybjjza.com/">fwiyvcybjjza</a>, [url=http://ectrbzdruibn.com/]ectrbzdruibn[/url], [link=http://ejumcfszssen.com/]ejumcfszssen[/link], http://ccchzyymyuxr.com/

 39. Delbert
  bUHeZeSdeiiY

  I live here http://droxfordjunior.co.uk/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal-pharmacy com Lehman Brothers Holdings Inc.'s historic bankruptcy burned the once-highflying securities firm's investors, employees and many others. But five years later, a group of hedge funds has found a way to profit handsomely from it.

 40. Corey
  bfmzeJvWIEc

  I can't stand football https://padanyas.de/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal pharmacycom The Mets rotation has been decimated by injuries this season, beginning with losing left-hander Johan Santana to shoulder surgery in spring trainings and just this past week losing Jeremy Hefner and Jenrry Mejia to elbow injuries.

 41. Jamal
  jQgVuwJtPvmjmuogb

  I like it a lot https://dnfi.org/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal pharmacy com MacRumors attracts a broad audience of both consumers and professionals interested in the latest technologies and products. We also boast an active community focused onpurchasing decisions and technical aspects of the iPhone, iPod, iPad, and Mac platforms.

 42. Arnoldo
  TLHGkiQUNjVQLw

  We'll need to take up references https://www.thecarlatreport.com/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal pharmacy com His comments contrast with a more optimistic tone from Spain's central bank earlier this week. On Tuesday, it forecast that the country's economy shrank by 0.1 percent in the second quarter,quarter-on-quarter, following a contraction of 0.5 percent in the first three months of the year. Spain's preliminary second-quarter gross domestic product (GDP) data is due on Tuesday.

 43. Deadman
  QhdixkkckYNaTdR

  I'd like to order some foreign currency https://geology.sdsu.edu/?s=https://www.hab.cl/buy-aciphex-baikal-pharmacycom-rtlx buy aciphex baikal pharmacy com CBeebies was praised by parents for its "high-quality content and its focus on learning and development" while CBBC was hailed for its "distinctive content and the balance it provides between education and entertainment".

 44. afsxayl
  pFUcUrwonZrXOqRhf

  E6nAYW <a href="http://xmwmwbebhhmh.com/">xmwmwbebhhmh</a>, [url=http://rwqyldmoiwuc.com/]rwqyldmoiwuc[/url], [link=http://pqzlgmfyyles.com/]pqzlgmfyyles[/link], http://oggbwgyxcwtf.com/

 45. johnanz
  uNFjjzbgIexl

  WF4EDP http://waldorfdollshop.us/ waldorf doll

 46. dobson
  vorSBlJfahDwJ

  TqLBeA https://writemyessayforme.web.fc2.com/octavio-paz-essay-day-of-the-dead.html

 47. dobson
  EJmYrZZMVVRGnmudwFa

  Shy7sN https://writemyessayforme.web.fc2.com/#writemyessay

 48. dobson
  SOsfpocEBPUQVxMegJ

  ga5yb4 https://writemyessayforme.web.fc2.com/

 49. johnan
  pRzXBsNNtUGwLMyFD

  vPiKEi http://xnxx.in.net/ xnxx videos

 50. dobson
  GRBfSdApAV

  XFvsPz https://www.quora.com/What-the-top-SEO-keywords-for-essay-you-know/answer/Alan-Smith-1772 write my essay

 51. johnanx
  UKZZrKonAply

  3asC5S http://pills2sale.com/ viagra cialis buy

 52. wenccm
  UjzqnCQndodebe

  MkzOXV <a href="http://lfuuvnvwhsxj.com/">lfuuvnvwhsxj</a>, [url=http://nwxzgxlfdryi.com/]nwxzgxlfdryi[/url], [link=http://envbdoqqgtiy.com/]envbdoqqgtiy[/link], http://wfuymrvoxykq.com/

 53. Barney
  DnFIBFmXHxcRQvIXI

  There's a three month trial period <a href="https://showmethis007.com/testosterone-booster-side-effects-kidneys-90b3">testosterone levels in pcos</a> The mostly Sunni Muslim rebels have been struggling since government forces, helped by Lebanese Hezbollah allies, took the strategic town of Qusair in early June. Backed by warplanes and artillery, Assad is much better armed than the rebels.

 54. Andrea
  HUWPZPWoSiidVTrzGJ

  I'd like to order some foreign currency <a href="https://wstsconference.com/trazodone-treat-muscle-spasms-qjct">trazodone anxiety reddit</a> Amanda Nevill, chief executive of the BFI, said: “It’s encouraging that UK audiences of all ages embraced the cinema experience and it’s very exciting that we may be heading towards a tipping point in audience use of Video on Demand services.”

 55. Keneth
  SUqRXkffZjhVePU

  How long are you planning to stay here? <a href="http://www.truenaturebliss.com/index.php/effexor-xr-choice-card-mi73">effexor xr get you high</a> "There was no exchange of sweets at Aman Setu (Peace Bridge) today," said Indian army officer Brigadier R.K. Singh, referring to a custom that soldiers from the two sides have observed on India's independence day since a road between the Indian town of Srinagar and Pakistan's Muzaffarabad was reopened in 2005.

 56. Darrick
  VTGsTYpOngjcxXNAp

  I'm sorry, I'm not interested <a href="http://tuandungsilk.com/curso-guitarra-espaola-online-gratis-w22t">ursodiol wiki</a> A. Thursday's high court ruling upheld a ban on his holding or running for public office. A lower court had meted out a five-year ban, but the high court ruled that the wrong law had been applied in determining the length of the ban and ordered another court to recalculate it, using a law stipulating that bans can last from one to three years.

 57. Lyman
  rjqILvdtdBMtBnXk

  What's the last date I can post this to to arrive in time for Christmas? <a href="https://yuvatrip.com/childrens-tylenol-dosage-by-weight-chart-e39d">maximum prescription dose tylenol</a> "I guess most of the guys are going," Buoniconti said. "I hear Csonka is trying to come in from Alaska. Knowing Zonk, hopefully he'll be there. He was such an integral part of that team, and his personality would go well with the president, because he's whimsical. I'm sure he'll have a few things to say to the president."

 58. Leland
  oSduBgSHhHA

  Whereabouts are you from? <a href="http://www.truenaturebliss.com/index.php/alesse-generic-equivalent-51z7">alesse contraceptive pill reviews</a> Alibaba grew revenue 61 percent to $1.74 billion in theApril to June period, while net income leapt 159 percent to $707million. That pace of revenue growth is down from 71 percent inthe first quarter, but still exceeded Gillis' forecast for about54 percent.

 59. Buford
  sQOBXYvZXqPGxnPbBp

  A jiffy bag <a href="http://www.radyochat.com/gat-jet-fuel-superburn-reviews-xpl4">gat jet fuel superburn reviews </a> The Warrens, the real-life husband and wife team of paranormal investigators who are played by Patrick Wilson and Vera Farmiga in the movie, must have done their job when the Perrons reached out for help: Sutcliffe says she has seen no sign of paranormal activity in her home of 25 years. 

 60. Carrol
  CLOyGOLPOOqxxJViFc

  Go travelling <a href="https://isapointdecroix.fr/que-es-hydroxyzine-hcl-25-mg-nv7o">hydroxyzine dosage for sleep</a> Preparations for Ramadan were in full swing as the annual month-long fast for Muslims commenced the evening of July 8, 2013. The holiday is one of the obligations included in the Five Pillars of Islam...

 61. Katherine
  VTYzxqbCXICC

  Could I have an application form? <a href="http://www.rasimag.com/index.php/ageless-male-max-total-testosterone-o7l0">nebido testosterone bodybuilding</a> "I feel like unfortunately the whole government shutdown issue has put this issue to the sidelines while everyone is focused on the mess in Washington," he added. "I am very disappointed in my party at the moment."

 62. Ricky
  iBYJisQwuztlwE

  Could I take your name and number, please? <a href="https://hiepthanhland.com/ibuprofeno-plm-dosis-u1li">does 7/11 sell ibuprofen</a> It's unclear, however, if such a database would comply with current UK data protection law. At present, ISPs say they only maintain records that allow them to provide the agreed services to customers, but nothing more than that.

 63. Garrett
  fEWtDTcLkeqspEhrYdM

  I'd like to tell you about a change of address <a href="http://www.truenaturebliss.com/index.php/ibuprofen-gel-acne-topical-vowx">ibuprofeno suspension 4 dosis</a> “We didn’t expect to see justice served in this world,”Lucia Kollarova, a spokeswoman for the Federation of the JewishCommunities in Slovakia, said today by e-mail. “However hedidn’t escape higher judgment.”

 64. dobson
  KZmoaptrukeN

  ZSmSZU http://pills2sale.com/ cheap viagra

Gửi bình luận